Nieuws 202217 september 2022
WPCV Journal 2022

De redactie is enthousiast van start gegaan met het maken van de Journal 2022. Zij nodigt u uit om interessante artikelen aan te leveren met bijbehorende foto’s. Het biedt een gelegenheid om uw stud, hengst of merrie in het zonnetje te zetten, of een onderwerp te belichten dat aandacht verdient. Graag bij de foto’s aangeven de naam van de pony en de naam van de fotograaf.
U kunt uw inbreng sturen naar de redactie van de Journal, klik HIER

Advertentie Journal
Tevens is het mogelijk om een advertentie te plaatsen. Hiermee promoot u uw eigen fokkerij en ondersteunt u de WPCV.
De tarieven zijn gelijk voor leden en niet-leden:

 • Advertentie Journal 1 pag. kleur € 130,00
 • Advertentie Journal 1/2 pag. kleur € 75,00
 • Advertentie Journal 1 pag. ZW/W € 75,00
 • Advertentie Journal 1/2 pag. ZW/W € 45,00

We hebben twee deskundige dames bereid gevonden om u te helpen bij het maken van een advertentie. Dit zijn Kim Renders (E-mail, 06-57676562) en Kimberley Karsdorp (E-mail, 06-42966638).

Redactiestatuut
Artikelen worden door de redactie nagekeken op typ- en taalfouten en teruggelegd bij auteur als dit aan de orde is. De redactie doet geen controle op de juistheid van de feiten. Onder het artikel wordt de naam van de auteur vermeld. Wilt u wijzigingen aanbrengen in een reeds ingeleverd artikel of titel van een foto, dan stuurt u het gewijzigde bestand in en niet alleen de wijzigingen. Bij vragen kunt u contact opnemen met de redactie (E-mail)

Belangrijke datums
Sluitingsdatum voor inleveren artikelen, foto’s en advertenties is 1 november 2022. De Journal gaat 31 december 2022 naar de drukker. Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt de Journal uitgereikt. De nieuwjaarsreceptie is op 28 januari 2023 in Lunteren. 


12 September 2022
Vraagprogramma/inschrijfformulier

Het vraagprogramma en het inschrijfformulier voor de ❄️ WPCV Winter Fair ❄️ staan online.


8 september 2022

Na de afgelopen bestuursverkiezingen eind juni, is het nieuwe bestuur met een frisse start de uitdaging aan gegaan, om de leden meer bij de WPCV te betrekken en de WPCV een nieuw toekomst perspectief te bieden.

Naar aanleiding van een tussentijdse enquête bleek het enthousiasme groot, als de WPCV dit jaar nog een show zal organiseren.
Na het vaststellen van een data, 5 november 2022 en de naam van de show ❄️WPCV Winter Fair❄️, zijn nu ook de juryleden en een schitterende lokatie met mogelijkheden bekend.

Als jury mogen wij Adrian Bowen van Glyncoch Stud en Lisa Barsoum-Allen van Liaura Stud verwelkomen. De show zal plaats vinden bij Rijvereniging ‘De Gouden Adelaar’ in Bunschoten-Spakenburg.

Inmiddels zijn wij achter de schermen druk bezig met alle overige voorbereidingen, welke gedaan moeten worden om een gezellige show neer te kunnen zetten. Een dezer dagen komt het vraagprogramma en het inschrijfformulier online en hopen wij als bestuur van de WPCV, net als de uitgenodigde juryleden, op veel inschrijvingen.


22 augustus 2022 

Internationale Welsh Show

Afgelopen weekend werd op 20 en 21 augustus de Internationale Welsh Show in Aken gehouden. Een goed georganiseerde show op een prachtige locatie, welke grote prestaties voor de Nederlanders opleverde.
De 9 jarige Welsh B merrie Moelgarnedd Rhosyn (Heniarth Wood-Wind x Westonpark Musk Rose, fokker D.LI. Williams) van familie Hoeke was deze dag onverslaanbaar en werd International Overall Supreme Champion. Naast deze schitterende merrie, mocht de 3 jarige Welsh A merrie Challenge Cloe (Springbourne Coalport x Shamrock Clever Cherisse) van fokker/eigenaar Sjef Versleijen, welke werd gepresenteerd en klaar gemaakt is door John Lambers, zich als Reserve International Overall Supreme Champion opstellen.

Sectie A
Naast deze top prestaties, zijn er nog meerdere Nederlanders die op zaterdag 20 augustus hoge ogen met hun pony’s wisten te scoren. Voorafgaand aan de titel Reserve Int. Overall Supreme Champion, werd Challenge Cloe Int.Younstock Champion A en Int. Overall Youngstock Champion.
De Reserve Int. Youngstock Champion Section A werd toebedeeld aan de 2 jarige merrie Hoekhorst Evelyn (Brynrodyn Barwn x Hoekhorst Evita) van familie Hoeke.De goed bewegende 9 jarige hengst Potteries Simon (Lacy Jaffa x Powys Seren, fokker J.Cromvoets) van Henk Roel Krol werd Int. Adult Champion Section A en tevens Int. Overall Champion Section A. De 7 jarige Hoekhorst Emlyn (Idyllic Senator x Hoekhorst Evita) van familie Hoeke mocht zich beide kampioenschappen naast de hengst opstellen en werd respectievelijk Reserve Int. Adult Champion Section A en Reserve Int. Champion Section A.

Sectie B
In de sectie B ging de Reserve Int. Youngstock Champion Section B naar de jaarling merrie Ysselvliedts Moircy (Glansevin Goldfinch x Cawdor (H) Monica), fokker/eigenaar Harold & Yvette Zoet.
Moelgarnedd Rhosyn heeft naast de titel Int. Overall Supreme Champion, tevens de titels Int. Adult Championship Section B, Int. Champion Section B en Int. Overall Adult Champion op haar staan.

Sectie D
Reserve Int. Youngstock Champion D werd 3 jarige merrie Cunera Queen of Hearts (Drogeda Flash Harry x Broadley Violet) van fokker/eigenaar Berry Bakker.

Zondag 21 augstus
Na zaterdag al aan de hand in de baan te zijn geweest, kwam de 13 jarige merrie Acresdale Halle Berry (Derwen Railway Express x Leebron Destiny, fokker C. Connor) de zondag terug onder het zadel met eigenaar Kimberley Karsdorp en niet zonder resultaten. Deze combinatie werd Int. Ridden Champion, maar mocht zich later op de dag ook opstellen naast de Int. Performance Champion en konden ze de titel Reserve Int. Performance Champion op hun naam schrijven.

Anwen Zoet werd met Ysselvliedts Hello Goldstar (Ysselvliedts Special Edition x Ysselvliedts Hingol) Int. Junior Handling Champion. Als Reserve Int. Young Handling Champion mocht haar jongere zusje Elaine Zoet met Ysselvliedts Nova-Zembla (Ysselvliedts Golden Boy x Ysselvliedts Noelle) zich opstellen.  

De titel Int. Mini Ridden Champion ging naar Cailey Hoeke met Synod Diamante (Synod Goldflake x Synod Miss Diamond).
Reserve Int. Mini Ridden Champion werd Anwen Zoet met Ysselvliedts Hello Goldstar. 

Klik hier om een tekst te typen.


 

6 augustus 2022
Bekend making WPCV Winter Fair

Donderdag 4 augustus 2022 is het bestuur, naar aanleiding van de 100 ingevulde enquêtes, tot het besluit gekomen om dit jaar nog een show te organiseren. De show zal plaats vinden op zaterdag 5 november 2022. Een show welke voor alle leeftijden, alle secties en alle rubrieken opengesteld zal zijn. Meer informatie betreft juryleden en locatie volgt. 


18 juli 2022
Taakverdeling nieuw bestuur WPCV


Henk Bleker zal de taak als voorzitter op zich nemen. Tot secretaris is Wilma Bijma verkozen. Annet Borgstijn gaat het showsecretariaat doen en Saskia Schoo is voor algemene zaken. Clemens Verspeek (registratie), Ellen Ruys (ledenadministratie) en Sonja de Jong (penningmeester) blijven hun huidige functies behouden. 
De socials (WPCV website, Facebook en Instagram) zullen vanaf heden door Sonja, Annet en Saskia beheert gaan worden. 


25 juni 2022
Nieuw bestuur WPCV

In de algemene ledenvergadering van 24 juni 2022 zijn 4 nieuwe bestuursleden gekozen. Aan de zittingstermijn van Jos Elskamp en Maartje Mantel kwam een einde. Zij zijn met luid applaus bedankt voor hun inzet. 
Het bestuur ziet er (in alfabetische volgorde) nu als volgt uit:

 • Wilma Bijma

 • Henk Bleker

 • Annet Borgstijn

 • Sonja de Jong

 • Ellen Ruijs

 • Saskia Schoo

 • Clemens Verspeek

Zodra de taakverdeling een feit is zal dit bekend gemaakt worden.


24 juni 2022
Algemene Ledenvergadering, Langbroek

Op vrijdag 24 juni a.s. wordt de eerste algemene ledenvergadering van dit jaar gehouden. Tijdens deze vergadering zal er deels een bestuurswissel/bestuursaanvulling plaatsvinden. Het is dus belangrijk om aanwezig te zijn en uw stem uit te brengen.

ALV 24 Juni 2022 Uitnodiging
PDF – 130,7 KB 83 downloads
ALV 5 November 2021 Concept Notulen
PDF – 199,0 KB 74 downloads

21st International Welsh Show 2022

Op 20 en 21 augustus a.s. wordt de 21st International Welsh Show gehouden in Soeren, Duitsland. Inschrijven voor deze show kan niet individueel maar alleen via het stamboek.

 • De inschrijving sluit op 20 mei 2022. Voor meer informatie, inschrijfformulier en vraagprogramma kijk op: 21st International Welsh Show
 • Graag vragen wij u om het inschrijfformulier te mailen naar het volgende e-mail adres: int.2022_wpcv@outlook.com  of Klik hier.
 • U ontvangt een bevestiging per mail van uw inschrijving.

17 april 2022
Belangrijk nieuws van de RVO betreffende uitgifte van paspoorten

"Beste Paspoort Uitgevende Instanties (PPI’s) en RVO,

Zoals eerder aan u bericht, zijn de omslagen van de Paardenpaspoorten vertraagd. Ons was door de leverancier van de omslagen (Esselte) beloofd dat wij levering medio april mochten verwachten.

Helaas kunnen zij dit niet waarmaken, omdat levering van materiaal uit China ten behoeve van de fabricage van de paspoorten, niet op tijd komt.

Als reden hiervoor wordt de corona lockdown genoemd.

De afgelopen week hebben wij intensief contact met Esselte gehad om toch nog iets te kunnen bereiken, omdat wij weten dat u allen dringend om de omslagen verlegen zit. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad en hebben zij ons gemeld dat zij nu verwachten in de laatste week van mei te kunnen gaan leveren. Wij hebben om een garantie gevraagd, maar deze kunnen zij helaas niet geven.

Wij realiseren ons dat dit geen fijn bericht is en bieden onze oprechte excuses aan, wij hadden het heel graag anders gezien, maar de internationale omstandigheden, dicteren helaas anders".


Als u meent hierdoor in de problemen te komen neem dan contact op met de registratie (Clemens Verspeek).