Veulenregistratie 


Zodra de lente begint dan komt ook weer het veulenseizoen opgang en kijkt iedereen weer vol spanning uit naar wat er geboren gaat worden. Natuurlijk moeten deze veulentjes ook ingeschreven worden en een paspoort krijgen. 

Hieronder treft u alle informatie aan hoe u het veulen moet aanmelden.

1. U vult het geboortebericht/dekbon in (ook nodig bij eigen hengst x eigen merrie).

2. U vult het I&R formulier in en hecht het aan het geboortebericht/dekbon.

I&R Formulier Nederlands
PDF – 607,2 KB 1876 downloads

3. U maakt een afspraak met de chipper of dierenarts om te chippen. Doe dit op tijd zodat de chipper een route kan plannen en dit kan kosten besparend zijn voor u. U betaalt de chipper als hij komt een kilometer en inbreng vergoeding. Dit bedrag is tussen u en de chipper, maar houd hier rekening mee als de chipper bij u langs komt. 

Overzicht WPCV chippers 2023

Overzicht chippers 2023
Excel – 12,1 KB 484 downloads

4. U geeft het originele formulier aan de chipper of dierenarts, hij controleert dit en vult het formulier verder aan. De chipper zal de aftekeningen beschrijven en de tekening invullen op het I&R formulier.

5a. U dient er voor te zorgen dat het formulier binnen 7 dagen bij de WPCV ingeleverd is. Dit kunt u het beste doen door het aan de chipper mee te geven. 
5b. Als u de dierenarts laat chippen, zorg er dan voor dat hij het bovenstaande I&R formulier invult (niet een KNHS formulier) en zorg dat deze binnen 7 dagen bij de WPCV ingeleverd is. Doet u dit niet zelf dan stuurt de dierenarts de formulieren naar het KNHS en krijgt u een RVO- paspoort zonder afstamming. 

6. Laat het dier chippen tussen de 6 weken en 3 maanden aan de voet van de merrie. Zo is er genoeg tijd om een paspoort te laten maken. De productiedatum van het paspoort moet liggen binnen 9 maanden nadat het veulen geboren is, maar wel in het jaar van geboorte(om extra kosten te voorkomen).

 

7. Vanaf 2016 moet van iedere merrie waarvan de WPCV voor het eerst een veulen registreert het DNA worden vastgelegd of aangeleverd(haarmonster meesturen). De kosten hiervan zijn te vinden in de tarievenlijst onderaan deze pagina. 

U levert dus aan:

1. Ingevuld geboortebericht/dekbon en I&R formulier 

2. Chipstickers
3. Haarmonster van de merrie (indien van toepassing)

Dit alles kunt u opsturen naar:

WPCV registratie kantoor
Veenkamp 54

3888 LJ Uddel 

Formulieren

I&R Formulier Engels
PDF – 297,6 KB 823 downloads
WPCV tarieven 2024
PDF – 99,1 KB 141 downloads