Paspoorten

Contactgegevens:

Dhr. C. (Clemens) Verspeek, Uddel
tel.: +31 6 34737835 (uitsluitend op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur), mailen kan uiteraard altijd @ Clemens (bij aanklikken wordt uw standaard mailprogramma geopend)

Paspoorten zijn belangrijk en worden steeds belangrijker. Wees er zuinig op en neem de regels in acht. Zie ook de pagina over de registratie.

Illegale microchips, soms wordt bij het chippen gebruik gemaakt van een microchip die niet door de officiële instantie zoals de chipper of de dierenarts, is verstrekt (bv. gekocht via internet of toegestuurd vanuit het buitenland). Als deze microchip niet is voorzien van de Nederlandse landencode 528 en niet is gecontroleerd door de Dienst Regelingen LNV op uniciteit (d.w.z. een uniek nummer), dan betreft het een illegale microchip voor Nederlandse dieren en is degene die een dergelijke microchip inbrengt in overtreding. Let er dus op dat u het chippen door de chipper of de dierenarts laat doen en gebruik alleen hun microchips.

Op naam laten overschrijven. In navolging van de WP&CS wordt vanaf oktober 2009 in de paspoorten die worden uitgegeven door de WPCV een aantal pagina's opgenomen waarop de koop/verkoop van een pony kan worden vastgelegd. U kunt deze pagina's aantreffen achterin het paspoort, de kleur daarvan is licht groen (tip: maak van de ingevulde pagina's een kopie voor uw eigen administratie voor het geval het paspoort wordt gestolen of zoekraakt).

Na de koop stuurt u het paspoort op naar de registratie om de pony op uw naam te laten overschrijven. Klik op de link voor het verkoop registratieformulier 


Attent blijven met paspoorten

  1. Als het paspoort is gestolen lees verder